medlemskab

Om ThyBUF

Velkommen til ThyBUF!

Thy Børne- og Ungdomsfilmklub viser film i 4 serier: "Mikro-BUF" er vores yngste serie, (3-6 årige), hvor børnene sammen med sin mor eller far kommer i biografen de første gange. Filmene er hyggelige familiefilm, hvor alle taler dansk, og lyset og lyden i salen er dæmpet. "Mini-BUF" er for børn mellem 7-10 år. Her ser vi spændende og sjove børnefilm, hvor alle taler dansk. Her kan du sammen med dine venner (eller måske også mor og far) få en rigtig god oplevelse i biografen. Serien "Mega-BUF" er for de list større børn mellem 11 og 14 år, hvor man kan forvente eventyr, kærlighed, spænding og gys. Der kan også vises film med danske undertekster, så du får mest ud af oplevelsen, hvis du kan læse. For de største børn i alderen 15-18 år, har vi et filmmaraton, der byder på alt lige fra hæsblæsende action, rørende dramaer, tankevækkende realisme til nervepirrende gysere.

Kriterierne for nutidens film er lidt anderledes end I kan læse ved børnefilmklubbens historie nedenunder, men vi sætter i højsædet at overholde alle regler for aldersgrænser, så børnene trygt kan komme og se film hos os.

Hvis barnet ønsker en ledsager til filmen, skal der tegnes et yderligere medlemskab. Dette gælder for barnet og en valgfri ledsager. Ledsageren skal være over 18 år – men behøver ikke være den samme til hver forestilling.

 

Filmklubben i et historisk lys

"Thisted Børnefilmklub" blev oprettet i 1954 af Mentalhygiejnisk Forening, hvis formand Amtslæge Folke var initiativtager. Som medarrangører var endvidere Dansk Kvindesamfund, husholdningsforeningen Nordthy og Thisted Kooperative Husmoderforening – og er dermed en af landets ældste børnefilmklubber. I 2021 ændrede klubben navn og nu hedder vi altså Thy Børne- og Ungdomsfilmklub, eller i daglig tale "ThyBUF", idet filmklubbens medlemmer kommer fra hele Thy. Den lokale forankring er grundsten, vi gerne hylder.

Begrundelsen for at oprette en sådan forening står beskrevet på følgende måde i en avisartikel fra 5. april 1954:

"Som en modvægt mod de film, der er præget af grusomheder som Tarzan- og wild westfilmen er der i de senere år herhjemme fremstillet en del tonefilm beregnet for børn fra 5 til 12 år […] […] betydningen af, at børnene så sunde og fornøjelige film i stedet for de ofte direkte skadelige film, der vises i biograferne."

Den 11. september 1954 lagde Thisted Børnefilmklub ud med sin første forestilling: "Vi fanger hestetyvene". Det var i byens største biograf, Royal, ved Storetorv, det hele løb af stablen. Det var længe før gågadernes tid. I referatet fra forstillingen står der: "Køen af børn til forestillingerne volder gene for trafikken på Storetorv. Der rettes henvendelse til politiet om assistance ved kommende forestillinger". Det må altså uden tvivl have været en enorm succes!

 

Vi håber du har fået lyst til at høre mere om filmklubben - har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Med venlig hilsen,

Bestyrelsen i ThyBUF

Spørgsmål?

Du er velkommen til at tage kontakt til os :)

© Copyright ThyBUF

Design & udvikling:
Norsite
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram